Uudet pikavipit vähentyneet vuonna 2021? rahaa 1

Uudet pikavipit vähentyneet vuonna 2021?

Pikavipit ovat edelleen vuonna 2015 valtavan suuressa roolissa arjen rahoittamisessa ja niitä tulee koko ajan lisää saataville, huolimatta siitä että tilanne ja maine pikalaina-alalla ei ole kovin kehuttava. Pikavipit ja lainat voivatkin olla tulevaisuudessa historiaa tai ainakin vielä nykyistä selvästi enemmän rajoitettuja, sillä niille ollaan suunnittelemassa mahdollisesti muutaman vuorokauden harkinta-aikaa. Korkokatto vipeille jo saatiin aikaiseksi 2013, mutta tilanne ei juurikaan parantunut, joten on odotettavissa että lisärajoitteita jossakin vaiheessa tullaan asettamaan. Vielä toistaiseksi lainaa kuitenkin saa suhteellisen vaivattomasti ja uudet pikavipit ovatkin kohtuu yleisiä, vaikkakin palveluiden määrä on tippunut rajusti sitten vuoden 2013 lakimuutoksen. Silti aina silloin tällöin putkahtaa esille uusi pikavippipalvelu, joka on tosin yleensä jonkin jo ennestään alalla toimivan yrityksen uusi brändi.

Epävakaa talous puhuttaa, kannattaako pikavippiä ottaa lainkaan?

Vastaus on kyllä ja ei. Mikäli pikavippi tulee tilapäiseen rahantarpeeseen ja tiedät pystyväsi maksamaan sen takaisin ajallaan, ei ole mitään syytä olla ottamatta pikavippiä. Mikäli taasen rahankäyttösi pohjautuu lainarahalla elämiseen, on syytä harkita kannattaako vippiä ottaa vipin päälle. Todennäköisesti jossakin vaiheessa edessä on hankaluuksia, joista on vaikea päästä eroon. Pienet vipit ovat käytännössä poistuneet markkinoilta kokonaan ja aina uusi pikavippi ottaessa puhutaan useimmiten 2000 euron joustolimiitistä. Tämä limiitti on helposti saatavilla ja sen voi käyttää nopeasti loppuun vaikka todellista tarvetta lainarahalle ei edes olisi. Suuri vippi tarkoittaa myös suuria kuukausieriä ja isoa maksettavaa korkoa. Tämän vuoksi ollaan kaavailemassa 2-3 päivän harkinta-aikaa kaikille uusille vipeille, jotta hätiköityjä päätöksiä kukaan ei tulisi tekemään. Vuosi 2015 voi jo tuoda tämän muutoksen. Ilman harkinta-aikaa ei siis lainaa olisi lainkaan saatavilla. Nykyään lainan saa käyttöönsä jopa muutamassa minuutissa. Tulevaisuus kuitenkin vasta näyttää suuntauksen ja hyvällä tuurilla lainan saamista ei tule nykyistä enempää rajoittamaan.

Minkä vuoksi pikalainoja halutaan rajoittaa?

Mikä on ajanut pikavippaamisen huonoon valoon kansan silmissä ja miksi muutoksia halutaan? Pikavippejä on kuitenkin ollut markkinoilla jo yli 10 vuoden ajan, joten mikään uusi asia se ei kenellekään enää ole. Voisi kuvitella, että pikavippien suuri suosio kertoisi siitä, että niille on oikeasti tarvetta ja tilausta olemassa. Yleensä vippi otetaan siinä vaiheessa kun mistään muualta ei enää rahaa ole saatavana nopeasti. Jokaisella on joskus tilanteita että raha ei millään riitä kaikkeen. Tällöin pikavippi auttaa nopeasti. Pankista toki saa lainaa tai kulutusluottoa, mutta käsittely on varsin hidasta ja rahan saannissa voi kulua yllättävän pitkä aika. Todennäköisin syy rajoittaa pikavippejä onkin jossakin muualla kuin niiden suosiossa. Ongelmalainaajat saavat aikaan sen, että toiminnallaan he onnistuvat mustamaalaaman hyvän tuotteen myös niiden hakijoiden osalta jotka pikavippiä osaavat oikein käyttää.

Pikavippi vai luottokortti? rahaa 2

Pikavippi vai luottokortti?

Luottokorttien käsittelymaksuista on puhuttu, että ne saattavat jatkossa tulla asiakkaiden maksettavaksi. Tällä hetkellähän luottokorttien kulut maksaa kauppias, joka luottokortin hyväksyy maksutavaksi. Käsittelykulujen on epäilty voivan nousta jopa neljään prosenttiin ostoksen loppusummasta. Näin ollen esimerkiksi 1000 euron ostoksesta tulisi siis pelkkinä kuluina 40 euroa, joka menisi suoraan luottoyhtiölle. Tällainen muutos olisi sinänsä tervetullut, että silloin pikavippien ja luottokorttien vertailu olisi selkeästi helpompaa. 100 euron pikalaina maksaa keskimäärin nykyään noin 115 euroa. Mikäli muutos luottokorttien kulujen suhteen astuisi voimaan, maksaisi 100 euron luottokortilla maksettu ostos 104 euroa. äkkiseltään näyttäsi siis, että luottokortti olisi parempi vaihtoehto kuin vippi. Homma ei kuitenkaan ole ihan niin yksinkertainen, sillä luottokortin kuluihin tulee luonnollisesti myös lisätä luoton korot sekä tyypilliset avaus- sekä vuosimaksut. Näin ollaankin tilanteessa, jolloin pikavippi onkin edullisempi vaihtoehto kuin luottokortti, mikäli lainaa tarvitsee vain pari- kolme kertaa vuodessa. Tietysti luottokorttien ja vippien kulujen vertailu ei sinällään ole silti kovinkaan järkevää, sillä kyseessä on täysin erityyppiset tuotteet. Silti kuluttaja voi silti joissakin tilanteissa miettiä ratkaisua näiden kahden vaihtoehdon välillä, joten päätin asiaa käydä kuitenkin hieman läpi. Lisäksi pikaluotto tai mikä tahansa muu kertaluotto otetaan valmiiksi tiedostaen, milloin se pitää maksaa takaisin ja paljonko takaisin pitää maksaa. Jatkuvat luotot, kuten luottokortti, taas kerryttävät velkasaldoa pikkuhiljaa, jolloin homma voi helposti karata käsistä, ellei tilannetta seuraa aktiivisesti esim. verkkopankin kautta. Lisäksi vaikka sanotaankin, että pikavippien ottaminen on tehty liian helpoksi, on luottokortin vinguttaminen kaupassa huomattavasti helpompaa ja houkuttelevampaa. Rahojen häviämistä ei myöskään tunne selvästikään yhtä hyvin luottokortilla kuin käteisellä maksettaessa.

Pikalainapalveluiden erilaisia lainamuotoja 500euroa 3

Pikalainapalveluiden erilaisia lainamuotoja

Kaikki eivät välttämättä tiedä, että pikavippipalvelut tarjoavat muunkinlaisia lainavaihtoehtoja kuin lainaa heti tilille. Nimittäin esimerkiksi Everydaylla on myös Everyday-verkkomaksu -palvelu, jonka avulla voit maksaa nettiostoksiasi myöhemmin kotiin toimitettavalla laskulla. Keskimäärin ostoksille annetaan korotonta maksuaikaa jopa 45 vuorokautta, tai vaihtoehtoisesti voit maksaa ostoksesi myös osamaksulla. Everyday-verkkomaksun käyttäminen eri verkkokaupoissa on aivan yhtä helppoa, kuin että maksaisit ostoksesi suoraan tililtäsi tai luottokortiltasi. Valitset vain verkkokaupassa maksuvaihtoehdoksi Everydayn, jonka jälkeen tunnistaudut verkkopankkitunnuksillasi ja hyväksyt maksusi. Muuta ei tarvitsekaan enää tehdä ja ostokset toimitetaan sinulle pikimmiten. Helppoa kuin heinän teko. Moni ihmetteli varmasti, että kuinka ostoksille annetaan keskimäärin 45 vuorokautta maksuaikaa? Korotonta maksuaikaa tulee, sillä tässä kuussa tekemäsi ostokset maksat vasta ensi kuun lopussa. Jos siis tekisit ostokset kuun ensimmäisenä päivänä, saisit korotonta maksuaikaa lähes kaksi kuukautta. Osamaksun saat otettua käyttöön maksamalla ainoastaan minimilyhennyksen lainasta sen eräpäivänä. Lyhennys on joko 50 euroa kuukaudessa tai kolmasosan laskun loppusummasta. Korottoman maksuajan saat siis, mikäli maksat lainasi sen eräpäivänä kokonaisuudessaan takaisin. Myös monia muita mitä erilaisimpia vippimuotoja on olemassa, kuten pikavipillä tilattava pitsa. Saat siis pitsan kotiin kuljetettuna ja siihen vielä pikavipin päälle. Toinen erikoinen vippivaihtoehto on veronpalautus ennakkoon, jossa saat haettua vippiä käyttäen lainan vakuutena veronpalautuksiasi. Kun saat lopulta oikean veronpalautuksesi, maksetaan se suoraveloituksena vippipalvelulle, jolta hait aiemmin veronpalautukset ennakkoon. Pikalainapalvelut yrittävät siis keksiä monia erilaisia keinoja saadakseen asiakkaat itselleen. Myös ns. normaaleissa pikavipeissä ja luottotileissä on nähty selviä muutoksia kovan kilpailun johdosta esimerkiksi hintatason rajun laskun muodossa. Nykyään edullisimmillaan on tarjolla jopa ilmaista lainaa. Myös kulutusluotto ilman vakuuksia on nykyään helppo saada toisin kuin ennen, sillä myös kulutusluottopalvelut ovat pakotettuja antamaan lainojansa löysemmillä ehdoilla ja edullisemmilla hinnoilla. Oli kuitenkin lainamuoto mikä tahansa, on syytä lukea lainahedot tarkoin ja katsoa, ettei aivan älyttömiä korkoja tule lainasta maksettua.

Pikavippi vikatikki, vai niinkö sittenkään? 500euroa 4

Pikavippi vikatikki, vai niinkö sittenkään?

On täysin yleistä ihmisluonnolle, että ikäviin asioihin haetaan syyllistä mitä ihmeellisimmistä kohteista. Näin on käynyt ylivelkaantumistenkin kohdalla, kun pikalaina -palveluita on alettu syyttelemään korkeista koroista, liian helposta saatavuudesta, liian lyhyistä maksuajoista ja ties mistä muusta. Tuntuu jännältä, että kun ihmisille tarjotaan helppo vaihtoehto saada lainaa silloin, kun tarve on kovin, tehdäänkin siitä paha asia. Varsinkin syytös, että pikalainoja on liian helposti saatavilla kuulostaa täysin älyvapaalta. Eikö helppo saatavuus ole juurikin se hyvä puoli pikalainoissa, eikä suinkaan huono puoli? Olisi aivan yhtä typerää väittää, että kaupoista on liian helppo ostaa tuotteita kun on luottokortti. Tai että matkapuhelimia on liian helppo saada nyt kun niitä myydään kytkyliittymillä. Suurista perintäkuluistakin on pikalainapalveluita syytetty, mutta suurista perintäkuluista voitaisiin aivan täysin samoilla perusteilla syyttää myös teleoperaattoreita tai vaikkapa verkkokauppoja. Kaikki mitä tahansa tuotteita myyvät palvelut kyllä perivät saatavansa tavalla tai toisella mikäli ne jätetään maksamatta. Ylivelkaantumisesta vippien syyttäminen on aivan yhtä typerää, kuin että ajaisi autolla puuhun ja syyttäisi puuta joka seisoi edessä. Eihän siinä ole mitään järkeä että joku typerys ottaa lainan tiedostaen, ettei sitä pysty maksamaan ajallaan takaisin, ja syyttää siitä vieläpä tämän jälkeen tahoa joka lainan on suostunut hyvää hyvyyttään antamaan. Ihmisten olisi korkea aika jo herätä ja kantaa edes hieman vastuuta omista teoistaan.