Näin vältät maksuhäiriömerkinnän

Joskus laskuja voi kertyä nopeammin kuin niitä ehtii maksaa. Silloin saattaa tulla houkutus unohtaa koko asia ja jättää laskut pöydälle. Seurauksena voi olla maksuhäiriömerkintä.

Kannattaa ennemmin pyrkiä neuvottelemaan maksuaikatauluista velkojan kanssa. Kun ottaa velkojaan yhteyttä ajoissa, neuvottelu yleensä onnistuu, sillä sopivan maksuaikataulun löytäminen on molempien osapuolten etu.

Ratkaisuna laskunmaksun ongelmiin voi olla paitsi eräpäivän siirto, myös laskun maksaminen pienemmissä erissä tai laina-ajan pidentäminen.

Maksuhäiriömerkintä voi tulla yllättävän nopeasti. Jos kyseessä on kulutusluotto, voi maksuhäiriön saada jo 60 vuorokautta eräpäivän jälkeen. Pikavipit, luottokortit ja osamaksukaupat lasketaan kulutusluotoiksi.

Maksuhäiriömerkintä tuottaa monenlaisia vaikeuksia elämään. Luottokorttia ei tietenkään saa, eikä todennäköisesti muitakaan luotto- tai osamaksusopimuksia. Vielä hankalampaa on se, että vakuutusten ja puhelinliittyminen saaminen hankaloituu ja vuokra-asunnon löytäminen voi olla vaikeaa. Jopa työpaikka voi jäädä maksuhäiriön takia saamatta, jos työhön sisältyisi rahaan liittyviä päätöksiä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vippiuutisia netistä:

su, helmi 04, 2018
Lähde:Pikavippia.fi
ma, tammi 08, 2018
Lähde:Pikavippia.fi
to, huhti 20, 2017
Lähde:24pikalaina.fi
ke, huhti 19, 2017
Lähde:Pikavippia.fi
ke, joulu 09, 2015
Lähde:24pikalaina.fi
ma, marras 30, 2015
Lähde:Pikavippia.fi
pe, marras 20, 2015
Lähde:24pikalaina.fi
la, marras 07, 2015
Lähde:24pikalaina.fi