rahaa

Pikavippi vai luottokortti?

Luottokorttien käsittelymaksuista on puhuttu, että ne saattavat jatkossa tulla asiakkaiden maksettavaksi. Tällä hetkellähän luottokorttien kulut maksaa kauppias, joka luottokortin hyväksyy maksutavaksi. Käsittelykulujen on epäilty voivan nousta jopa neljään prosenttiin ostoksen loppusummasta. Näin ollen esimerkiksi 1000 euron ostoksesta tulisi siis pelkkinä kuluina 40 euroa, joka menisi suoraan luottoyhtiölle.

Tällainen muutos olisi sinänsä tervetullut, että silloin pikavippien ja luottokorttien vertailu olisi selkeästi helpompaa. 100 euron pikalaina maksaa keskimäärin nykyään noin 115 euroa. Mikäli muutos luottokorttien kulujen suhteen astuisi voimaan, maksaisi 100 euron luottokortilla maksettu ostos 104 euroa. äkkiseltään näyttäsi siis, että luottokortti olisi parempi vaihtoehto kuin vippi.

Homma ei kuitenkaan ole ihan niin yksinkertainen, sillä luottokortin kuluihin tulee luonnollisesti myös lisätä luoton korot sekä tyypilliset avaus- sekä vuosimaksut. Näin ollaankin tilanteessa, jolloin pikavippi onkin edullisempi vaihtoehto kuin luottokortti, mikäli lainaa tarvitsee vain pari- kolme kertaa vuodessa.

Tietysti luottokorttien ja vippien kulujen vertailu ei sinällään ole silti kovinkaan järkevää, sillä kyseessä on täysin erityyppiset tuotteet. Silti kuluttaja voi silti joissakin tilanteissa miettiä ratkaisua näiden kahden vaihtoehdon välillä, joten päätin asiaa käydä kuitenkin hieman läpi.

Lisäksi pikaluotto tai mikä tahansa muu kertaluotto otetaan valmiiksi tiedostaen, milloin se pitää maksaa takaisin ja paljonko takaisin pitää maksaa. Jatkuvat luotot, kuten luottokortti, taas kerryttävät velkasaldoa pikkuhiljaa, jolloin homma voi helposti karata käsistä, ellei tilannetta seuraa aktiivisesti esim. verkkopankin kautta.

Lisäksi vaikka sanotaankin, että pikavippien ottaminen on tehty liian helpoksi, on luottokortin vinguttaminen kaupassa huomattavasti helpompaa ja houkuttelevampaa. Rahojen häviämistä ei myöskään tunne selvästikään yhtä hyvin luottokortilla kuin käteisellä maksettaessa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Artikkeleita muualta:

ti, tammi 12, 2016
Lähde:Pikavippisi.fi
la, marras 28, 2015
Lähde:Pikavippisi.fi
la, marras 21, 2015
Lähde:Lainafirma.fi
la, marras 21, 2015
Lähde:Pikavippisi.fi
su, marras 08, 2015
Lähde:Lainafirma.fi
su, marras 08, 2015
Lähde:Pikavippisi.fi
ma, loka 26, 2015
Lähde:Lainafirma.fi
la, loka 17, 2015
Lähde:Lainafirma.fi