Tarvitseeko ihminen luottoa?

Luottokortilla tai pikavipillä voi lisätä joustovaraa talouteensa vaikeina aikoina. Joskus pikalainan otto kuitenkin johtaa luottokierteeseen, jossa on otettava aina uudelleen ja uudelleen lainaa, jotta saa vanhat velat maksettua.

Saituri-blogin kirjoittaja Antti Rinta-Loppi väittää Helsingin Sanomissa, että luottokortti ei oikeasti ole tarpeellinen juuri kenellekään, ja tervein suhde luoton käyttöön muodostuu sillä, että lakkaa käyttämästä sitä.

Rinta-Loppi kannustaa säästäväiseen taloudenpitoon. Hänen mukaansa kannattaa hankkia talouteen joustovaraa ennemmin säästämällä kuin lainaa ottamalla. Velan, kuten pikalainojen ja vippien ottaminen kulutusta varten voi tehdä taloudesta pikemminkin jäykemmän, sillä velka on käytännössä jälkikäteen säästämistä jonkun toisen päättämien ehtojen mukaan. Jos säästää itse etukäteen puskurirahaston, voi säästää vapaaehtoisesti ja omilla ehdoillaan.

Luoton käyttöön on Rinta-Lopin mielestä vain muutamia hyviä syitä. Jos käyttää luottokortin korotonta maksuaikaominaisuutta ostoksiin satunnaisesti, voi luottokortin tarjoamasta joustosta olla jonkin verran apua. Myös ulkomaisten tuotteiden ostaminen internetistä on turvallisempaa luottokortin avulla.

Luotolla maksava voi tietysti itse päättää, hankkiiko rahat etukäteen vai jälkikäteen. On kuitenkin muistettava, että ostokset täytyy aina jollakin tavalla maksaa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vippiuutisia netistä:

su, helmi 04, 2018
Lähde:Pikavippia.fi
ma, tammi 08, 2018
Lähde:Pikavippia.fi
to, huhti 20, 2017
Lähde:24pikalaina.fi
ke, huhti 19, 2017
Lähde:Pikavippia.fi
ke, joulu 09, 2015
Lähde:24pikalaina.fi
ma, marras 30, 2015
Lähde:Pikavippia.fi
pe, marras 20, 2015
Lähde:24pikalaina.fi
la, marras 07, 2015
Lähde:24pikalaina.fi