Uudet pikavipit vähentyneet vuonna 2023? rahaa 1

Uudet pikavipit vähentyneet vuonna 2023?

Pikavipit ovat edelleen vuonna 2015 valtavan suuressa roolissa arjen rahoittamisessa ja niitä tulee koko ajan lisää saataville, huolimatta siitä että tilanne ja maine pikalaina-alalla ei ole kovin kehuttava. Pikavipit ja lainat voivatkin olla tulevaisuudessa historiaa tai ainakin vielä nykyistä selvästi enemmän rajoitettuja, sillä niille ollaan suunnittelemassa mahdollisesti muutaman vuorokauden harkinta-aikaa. Korkokatto vipeille jo saatiin aikaiseksi 2013, mutta tilanne ei juurikaan parantunut, joten on odotettavissa että lisärajoitteita jossakin vaiheessa tullaan asettamaan. Vielä toistaiseksi lainaa kuitenkin saa suhteellisen vaivattomasti ja uudet pikavipit ovatkin kohtuu yleisiä, vaikkakin palveluiden määrä on tippunut rajusti sitten vuoden 2013 lakimuutoksen. Silti aina silloin tällöin putkahtaa esille uusi pikavippipalvelu, joka on tosin yleensä jonkin jo ennestään alalla toimivan yrityksen uusi brändi.

Epävakaa talous puhuttaa, kannattaako pikavippiä ottaa lainkaan?

Vastaus on kyllä ja ei. Mikäli pikavippi tulee tilapäiseen rahantarpeeseen ja tiedät pystyväsi maksamaan sen takaisin ajallaan, ei ole mitään syytä olla ottamatta pikavippiä. Mikäli taasen rahankäyttösi pohjautuu lainarahalla elämiseen, on syytä harkita kannattaako vippiä ottaa vipin päälle. Todennäköisesti jossakin vaiheessa edessä on hankaluuksia, joista on vaikea päästä eroon. Pienet vipit ovat käytännössä poistuneet markkinoilta kokonaan ja aina uusi pikavippi ottaessa puhutaan useimmiten 2000 euron joustolimiitistä. Tämä limiitti on helposti saatavilla ja sen voi käyttää nopeasti loppuun vaikka todellista tarvetta lainarahalle ei edes olisi. Suuri vippi tarkoittaa myös suuria kuukausieriä ja isoa maksettavaa korkoa. Tämän vuoksi ollaan kaavailemassa 2-3 päivän harkinta-aikaa kaikille uusille vipeille, jotta hätiköityjä päätöksiä kukaan ei tulisi tekemään. Vuosi 2015 voi jo tuoda tämän muutoksen. Ilman harkinta-aikaa ei siis lainaa olisi lainkaan saatavilla. Nykyään lainan saa käyttöönsä jopa muutamassa minuutissa. Tulevaisuus kuitenkin vasta näyttää suuntauksen ja hyvällä tuurilla lainan saamista ei tule nykyistä enempää rajoittamaan.

Minkä vuoksi pikalainoja halutaan rajoittaa?

Mikä on ajanut pikavippaamisen huonoon valoon kansan silmissä ja miksi muutoksia halutaan? Pikavippejä on kuitenkin ollut markkinoilla jo yli 10 vuoden ajan, joten mikään uusi asia se ei kenellekään enää ole. Voisi kuvitella, että pikavippien suuri suosio kertoisi siitä, että niille on oikeasti tarvetta ja tilausta olemassa. Yleensä vippi otetaan siinä vaiheessa kun mistään muualta ei enää rahaa ole saatavana nopeasti. Jokaisella on joskus tilanteita että raha ei millään riitä kaikkeen. Tällöin pikavippi auttaa nopeasti. Pankista toki saa lainaa tai kulutusluottoa, mutta käsittely on varsin hidasta ja rahan saannissa voi kulua yllättävän pitkä aika. Todennäköisin syy rajoittaa pikavippejä onkin jossakin muualla kuin niiden suosiossa. Ongelmalainaajat saavat aikaan sen, että toiminnallaan he onnistuvat mustamaalaaman hyvän tuotteen myös niiden hakijoiden osalta jotka pikavippiä osaavat oikein käyttää.


Posted

in

by

Tags: